Darázsfészek II

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

tészta

  • 2 dkg élesztő
  • 2 és 0.5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 kiskanál só
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg margarin

töltelék

  • 10 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió

felvágásra

  • 5 dkg margarin

tetejére

  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

A vajat kivesszük a hűtőből, hogy megpuhuljon. Az élesztőt kevés tejben és egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva keleszteni hagyjuk. Fél óra múlva újra átgyúrjuk, majd hagyjuk még fél órán keresztül letakarva a masszát. A vajat, a cukrot meg a darált diót összekeverjük. A tésztát alufóliára 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és legyen téglalap alakú. Rákenjük a diótölteléket, és felcsavarjuk. A margarint felolvasztjuk, belemártjuk a kést, és a tésztát felvágjuk 10 egyforma szeletre. Kivajazunk egy nagyobb tortaformát, és a szeleteket egymás mellé állítgatjuk benne. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és még negyed órán keresztül pihentetjük. A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük. Kb. negyed órán keresztül sütjük a sütőben, majd a cukros tejjel meglocsoljuk, majd újra visszatoljuk, és további 25-30 percen keresztül sütjük. Miután kivesszük a sütőből, a vaníliás cukorral meghintjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.